fbpx

Website

De website is de hoeksteen van je aanwezigheid online en daarmee ook van digitale marketing. Buiten advertenties op sociale media is de website de enige manier om nieuwe contacten te leggen. Een goede score in Google op kernwoorden uit de branche is belangrijk.

Een tekst schrijven die het goed doet in de zoekmachines is een vak apart. De zoekterm moet er meerdere keren in voorkomen, zonder dat het onnatuurlijk over komt. De leesbaarheid en inhoud van de tekst staat voorop.

Met alleen goede teksten ben je er nog niet. De website moet ook aan een aantal vereisten voldoen om goed te presteren. Gelukkig hanteert Google eisen die je sowieso kan stellen. Een website moet snel zijn, goed functioneren op alle apparaten en voldoende informatie geven. Check, dat willen we wel.

Een opvallende website

Veel ondernemers willen een website die opvalt. Een lekker origineel ontwerp. Vergeet dit meteen.

Bezoekers willen duidelijkheid. Opvallen is anders zijn. Zoeken naar een contactformulier doet niemand. Hop, volgende site in Google. Een gemiste kans.

Zorg er liever voor dat alle details kloppen. Gebruik goede teksten, mooie foto’s en hier en daar een video. Gebruik de meest voor de hand liggende opmaak. Plaats een menu bovenaan en herhaal de meest voor de hand liggende opties onderaan een pagina. Een website is geen zoekplaatje.

Bedenk wat je wil bereiken

Wat wil je eigenlijk bereiken met je website? Wil je online verkopen? Naambekendheid? Of gewoon een nette website omdat iedereen dat heeft en je anders niet serieus genomen wordt?

Gebruik je website in ieder geval om zoveel mogelijk e-mailadressen te verzamelen. Die kun je dan later benaderen met een nieuwsbrief. Een nieuwsbrief is de meest effectieve manier om klanten te benaderen.

Handbalvereniging Savosa

Voor de Barendrechtse handbalvereniging Savosa heeft Interdict als sponsorproject de website gemaakt. Het is een site met relatief veel nieuwsberichten, dus dat is de basis van de inhoud.

Robli hondenuitlaatservice

De website van Robli hondenuitlaatservice heeft geen nieuwsoverzicht. De basis van de site zijn een aantal door Interdict geoptimaliseerde teksten. De resultaten van deze site zijn boven verwachting:…

Zelf maken of laten maken?

Wij van WC-eend adviseren WC-eend. Natuurlijk vind ik dat je mij een website moet laten maken.

Een website maken kost redelijk wat tijd. Helemaal als je de techniek niet beheerst. Waarom zou je je de techniek eigen maken als je die maar één keer nodig hebt? Is het dan niet efficiënter om de kennis in te huren?

Ik gebruik WordPress voor alle websites. Koppelen aan sociale media is daar ook goed in op te zetten. Nadat de eerste opzet gedaan is, kun je ervoor kiezen het verder zelf af te handelen. De gemiddelde computergebruiker is heel goed in staat om de techniek te leren om een website bij te houden.